ŞEKER HAMURLU KURABİYE TARİFİ VE SÜSLEME

Malzemeler: *1 yumurta (oda ısısında) *250 gr tereyağı *1 çay bardağı mısır nişastası *1 su bardağı pudra şekeri *Yarım çay kaşığı ka...


Malzemeler:
*1 yumurta (oda ısısında)
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya (çubuk vanilya)
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı un)
*300 gr hazır şeker hamuru
*Aromalandırmak için limon kabuğu,tarçın,zencefil v.s bunlardan birini kullanabilirsiniz


Şeker hamurunu yapıştırmak için:Yarım çay bardağı sulandırılmış bal veya su

Hazırlanışı: Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yediriyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyorz. Yoğurduğumuz hamuru streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Nişasta serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığında açıp, Değişik kalıplarla istediğimiz şekillerde kesiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, spatula yardımı ile kurabiyeleri üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp iyice soğuması için bekletiyoruz. Hazır şeker hamurunu gıda boyaları ile istediğiniz şekilde renklendirdikten sonra, tezgah üzerinde 2-3mm inceliğinde açıyoruz. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu da kesiyoruz. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sulandırılmış bal sürerek şeker hamurlarını yapıştırıp süslemeyi tamamlayarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.


Related

tarifler 3730912276750889365

Yorum Gönder

emo-but-icon

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

SON YAZILAR

HOBİ ZAMANI

EL EMEĞİ ÜRÜN SATIŞI

BU SİTEYE SPONSOR OLUN!

item