ŞEKER HAMURLU KURABİYE TARİFİ VE SÜSLEME
Malzemeler: *1 yumurta (oda ısısında) *250 gr tereyağı *1 çay bardağı mısır nişastası *1 su bardağı pudra şekeri *Yarım çay kaşığı ka...
http://renkliwebblog.blogspot.com/2014/11/seker-hamurlu-kurabiye-tarifi-ve-susleme.html
Malzemeler:
*1 yumurta (oda ısısında)
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya (çubuk vanilya)
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı un)
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya (çubuk vanilya)
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı un)
*300 gr hazır şeker hamuru
*Aromalandırmak için limon kabuğu,tarçın,zencefil v.s bunlardan birini kullanabilirsiniz
Şeker hamurunu yapıştırmak için:Yarım çay bardağı sulandırılmış bal veya su
Hazırlanışı: Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yediriyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyorz. Yoğurduğumuz hamuru streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Nişasta serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığında açıp, Değişik kalıplarla istediğimiz şekillerde kesiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, spatula yardımı ile kurabiyeleri üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp iyice soğuması için bekletiyoruz. Hazır şeker hamurunu gıda boyaları ile istediğiniz şekilde renklendirdikten sonra, tezgah üzerinde 2-3mm inceliğinde açıyoruz. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu da kesiyoruz. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sulandırılmış bal sürerek şeker hamurlarını yapıştırıp süslemeyi tamamlayarak servis ediyoruz.
*Aromalandırmak için limon kabuğu,tarçın,zencefil v.s bunlardan birini kullanabilirsiniz
Şeker hamurunu yapıştırmak için:Yarım çay bardağı sulandırılmış bal veya su
Hazırlanışı: Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yediriyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyorz. Yoğurduğumuz hamuru streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Nişasta serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığında açıp, Değişik kalıplarla istediğimiz şekillerde kesiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, spatula yardımı ile kurabiyeleri üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp iyice soğuması için bekletiyoruz. Hazır şeker hamurunu gıda boyaları ile istediğiniz şekilde renklendirdikten sonra, tezgah üzerinde 2-3mm inceliğinde açıyoruz. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu da kesiyoruz. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sulandırılmış bal sürerek şeker hamurlarını yapıştırıp süslemeyi tamamlayarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.